Autokuća Tasić Subotica Novosti

Da li tražite automobil iz snova? Onda ste u Volkswagen došli na pravo mesto. Obezbedite novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurišite željeni model prema sopstvenim željama..

  1. Novosti
  2. Novi Arteon - 5 zvezdica Euro NCAP test
08.08.2017
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Novi Arteon - 5 zvezdica Euro NCAP test

Novi Arteon dobio je najbolju ocenu od 5 zvezdica na Euro NCAP testu

Arteon

→ Priznanje za izuzetno visok nivo sigurnosti novog Volkswagen fastback modela

→ Euro NCAP: "Najveća ikada dodeljena ocena za sistem zaštite pešaka u višoj srednjoj klasi"

Wolfsburg - Volkswagen je ostvario odlične rezultate u novoj seriji Euro NCAP crash testova zahvaljujući najboljim ocenama za novi Arteon. Nezavisna evropska organizacija za zaštitu potrošača dodelila je novom fastback modelu marke Volkswagen najveću ocenu od pet zvezdica. Ova ocena ne predstavlja samo priznanje za zaštitu odraslih putnika i dece već i za serijske sisteme podrške vozaču novog modela Arteon i sistem zaštite pešaka. Zahvaljujući između ostalog serijskoj funkciji kočenja u nuždi koja reaguje na pešake, ovaj sistem je danas dobio najveću ikada dodeljenu ocenu u višoj srednjoj klasi.

Odlikovanje 5 zvezdica na Euro NCAP testu za novi Arteon

Sa odlikovanjem od 5 zvezdica stručnjaci Euro NCAP testa (engl. European New Car Assessment Programme = evropski program ocenjivanja novih vozila) sugerišu da se model Arteon smatra posebno sigurnim izborom u svojoj klasi vozila. Vrlo dobar prolazak na testu rezultat je inovativnih sistema potpore (između ostalog serijske funkcije kočenja u nuždi koja reaguje na pešake) i integrisanog  koncepta bezbednosti koji u slučaju sudara obezbeđuje maksimalnu zaštitu putnika pomoću optimizovanih struktura karoserije, visoko efikasne kombinacije pojaseva, sedišta i vazdušnih jastuka.

Sveobuhvatna ocena bezbednosti od pet zvezdica za Arteon sastoji se od rezultata iz četiri kategorije: tako je novi Gran Turismo u kategoriji zaštite odraslih putnika dobio 96 % maksimalne ocene. U kategoriji zaštite dece Arteon je dobio 85 % mogućeg broja bodova.

Izuzetno visoka ocena od 85 % u kategoriji zaštite pešaka

postignuta je pomoću uspešne kombinacije serijske funkcije kočenja u nuždi koja reaguje na pešake i visokog potencijala pasivne bezbednosti ugroženih učesnika u saobraćaju.

Sa 82 % mogućih bodova zahtevi za ocenu od 5 zvezdica u kategoriji sistema bezbednosti daleko su nadmašeni. Prilikom ocenjivanja u obzir su uzete brojne serijske funkcije kao što su upozorenja za pojas na svim sedištima, uređaja za kontrolu brzine, sistema nadzora okoline "Front Assist" sa funkcijom kočenja u nuždi koja reaguje i na pešake kao i podrške za zadržavanje vozila u kolovoznoj traci "Lane Assist".

Euro NCAP se već 20 godina smatra strogom merom za nivo bezbednosti novih vozila u Evropi. Tokom proteklih godina postupci crash testova kontinuirano su postajali strožiji i trenutno obuhvataju između ostalog različite scenarije sudara u pogledu zaštite putnika i pešaka:

frontalni sudar sa aluminijskom preprekom pri brzini od 64 km/h i 40 % pokrićem
frontalni sudar sa fiksnom preprekom pri brzini od 50 km/h i 100 % pokrićem
bočni udar u bočnu strukturu vozila pri brzini od 50 km/h
bočni udar u stub pri brzini od 32 km/h
zaštita od trzajne povrede vrata u slučaju udarca od pozadi
automatsko kočenje u nuždi koje reaguje na vozila i pešake radi smanjenja brzine sudara ili potpunog sprečavanja sudara
Novi Arteon u sklopu svoje serijske opreme raspolaže obimnom bezbednosnom opremom. U nju se ubrajaju vazdušni jastuci za vozača i suvozača (sa deaktivacijom suvozačevog vazdušnog jastuka i vazdušnim jastukom za kolena na strani vozača) sistem vazdušnih jastuka za glavu za putnike na prednjim sedištima i pozadi putnike na bočnim sedištima uključujući prednje bočne vazdušne jastuke. Osim toga u sklopu serijske opreme dolaze sigurnosno optimizovani nasloni za glavu koji prilikom udarca od pozadi smanjuju rizik od povrede vratnih pršljenova.

https://www.volkswagen.rs/novi-arteon

Prijava na Newsletter

Sa našim newsletterom redovno ćete primati informacije i novosti kao i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneti podaci nisu validni. Molim vas, pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom na Newsletter. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Hvala!

Upravo ste se prijavili za naš Newsletter.

Sie erhalten von uns umgehend eine E-Mail mit einem Bestätigungslink. Bitte bestätigen Sie diesen Link, um Ihre Anmeldung abzuschließen.